Confidenţialitate


Înghețata bio de vanilie, haosul și zilele pe care vrei să le uiți – sau de ce ne îndulcim amarul (P)


Înghețata bio de vanilie, haosul și zilele pe care vrei să le uiți – sau de ce ne îndulcim amarul (P)

Ești la muncă. Clientul îți urlă în telefon, dar tot ce poți să faci este să-ți imaginezi ce film vezi diseară cu o înghețată de vanilie bio în poală – poate mai trece și ziua asta. Alo, ne auzi?

Știi cum sunt acele zile la muncă: clienți dificili, taskuri peste taskuri (care, cumva, sunt toate urgente) și șefi care pun presiune pe tine constant. Nu ai două mâini pe tastatură, ci patru, care se dublează până la sfârșit de săptămână. Simți cum se apropie un burnout – așa că îl amâni cu o inghetata de vanilie bio seară de seară.

De ce ne îndulcim amarul?

Putem da vina pe economie. Putem da vina și pe sentimente, pe șefi, pe industria de astăzi care pare să fie rețeta unui stil de viață complet dezechilibrat. Factori sunt mulți care contribuie la amărăciunea tipică pe care o resimțim cu toții într-o măsuri diferite.

Așadar, căutăm plăceri imediate – când ai gafat la muncă, când te-ai certat cu familia, când treci printr-un necaz, aceste mici indulgențe sunt ca un colac de salvare care te țin pe linia de plutire. Nu e vorba doar despre inghetata fructe de padure sau despre ciocolata de care nu te mai poți dezlipi și nici chipsurile alea extra crispy care-ți gâdilă creierul, ci e vorba de frustrări născute din contexte care nu țin de tine.

Ce e de făcut? Nu te pierde și nici te învinovăți pentru situația în care te afli – uneori, lucrurile decurg prost și asta e. Iată cum poți înrăma orice context într-o lumină pozitivă, astfel încât să începi să vezi lucrurile într-o lumină mai bună.

Înghețata, ancora de la care poți porni și gustul prezentului

În loc să consumi fiecare lingură ca și cum ți-ar fura-o cineva din față, stai puțin pe loc. Delectează-te, încetinește. Suntem prizați și parcă programați să ne mișcăm cât mai repede. Totul trebuie făcut acum, ieri, deja. Când ești în timpul tău liber, șezi nițel și bucură-te de fiecare gură de înghețată ca și cum ar fi ultima.

Apreciază textura sa cremoasă și felul cum se topește în gură. Încearcă să descoperi aromele afteraste-ului – cum se simte vanilia? E mai puternică decât aroma de lapte? Ți se pare prea dulce, sau că i-ar mai fi mers puțin îndulcitor?

Aceste mici pauze te ajută să apreciezi lucrurile mici din viață. Data viitoare când mănânci, încearcă să nu rezemi telefonul de ceva ca să te uiți la încă un video pe YouTube – apreciază ce ai în farfurie, descrie ce îți place și ce poate fi îmbunătățit la preparatul respectiv.

Nu e doar despre înghețată și mâncare. Trebuie să realizezi că nu te grăbește nimeni. Mulți oameni consideră că au nevoie de o vacanță pentru a se relaxa. Totuși, când mai ai încă șase luni până la următoarea posibilitate să-ți iei liber, te descurci cum poți, ca să nu ajungi într-un medical surpriză. Stresul e ucigașul modern, așa că bucură-te de fiecare gură de înghețată.


Ultimele stiri
„Fabrica de Moșteniri” – Rețea cu notari și executor judecătoresc, destructurată de DIICOT. Mai mulți vârstnici abuzați, cu…

Update Sinaia. 9 oameni au ajuns la spital în urma vijeliei puternice din această după amiază. Traficul pe…

Primarul unei comune din Vrancea, agresat de mai mulți localnici după ce le-a atras atenția că vor să…

Primarul Chișinăului nu mai are voie să intre în România | AUDIO

O vijelie puternică a măturat orașul Sinaia. Acoperișul gării a fost smuls de vântul puternic | VIDEO

Bihor | Planul roșu de intervenție activat aseară:16 copii au fost transportați la spital după ce au mâncat,…

Barometru INSCOP. Două treimi dintre români cred că numărul cazurilor de violență domestică împotriva femeilor a crescut în…

Bărbatul suspectat de uciderea tinerei de 23 de ani din Mureș este în continuare liber. 400 de polițiști,…

Procurorii au pus sechestru pe averea lui Horațiu Potra: 12 imobile din Sibiu și București, zeci de milioane…

Ministrul Mediului cere audituri urgente în instituțiile din subordine care nu au absorbit fondurile europene din PNRR |…



OSZAR »